دیابت و افسردگی
مقدمه
نشانههای افسردگی را بیشتر بشناسیم:
اختلال افسردگی از مهمترین انواع اختلالات خلقی به شمار میرود که میزان وقوع آن در طول عمر ۱۵ درصد است. ویژگی اصلی اختلال افسردگی شامل یک دوره زمانی حداقل دو هفتهای است که در ضمن آن خلق افسرده یا بیعلاقگی و یا فقدان احساس لذت تقریباً در همه کارها وجود دارد. همچنین فرد باید دست کم چهار نشانه دیگر از جمله تغییر در اشتها یا در وزن، خواب و کارهای روانی حرکتی، کاهش نیرو، احساس بیارزشی یا گناه، مشکل در تفکر، تمرکز در تصمیمگیری، افکار عودکننده درباره مرگ و خودکشی، طرح نقشه و یا اقدام به خودکشی را داشته باشد.
اگر حتی فقط چند مورد از این نشانهها احساس شما را نشان میدهند، با پزشک یا پرستار دیابت خود تماس بگیرید.
احساس نا امیدی، درماندگی، بیارزش بودن، تهی بودن و اندوه تحریکپذیر بودن یا بیقراری
ناتوانی و یا عدم تمایل به کار بر روی سرگرمیها یا علایق بیرونی که عادت داشتید از آنها لذت ببرید .
ناتوانی در روابط جنسی
بیخوابی، خستگی، و یا خواب آلودگی مفرط
ناتوانی در تمرکز یا تصمیمگیری
از دست دادن اشتها یا پرخوری
علائم فیزیکی مانند درد، گرفتگی عضلات و سردرد
افکارخودکشی یا اقدام به خودکشی
همزمانی افسردگی و دیابت
بر طبق آمار، افسردگی افراد مبتلا به دیابت را بیشتر از افراد بدون دیابت تحت تأثیر قرار میدهد که بیش از ۱۵ درصد در مقایسه با ۷/۶ درصد در جمعیت عمومی است هنگامی که افسردگی همراه یک بیماری مزمن مانند دیابت نوع ۲ رخ میدهد، علائم سختتر و شدیدتر میشوند. مشکل دوچندان بیشتر شده، علائم و نشانههای بیماری مزمن بدتر میشود اگر افسردگی شما منجر به از دست دوز دارو، پرخوری، یا کنار گذاشتن ورزش شود و این یک چرخه رو به پایین را بوجود میآورد. برای افراد مبتلا به دیابت، این امر به معنی کاهش کنترل قند خون است، که به نوبه خود، به معنای بیشتر شدن عوارض طولانی مدت بیماری است.
محققان هنوز به طور کامل ارتباط بین دیابت و افسردگی را کشف نکردهاند؛ آیا افسردگی ناشی از دیابت است و یا افرادی که مستعد ابتلا به افسردگی هستند افسردگی را با شدت بیشتری تجربه میکنند اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا باشند؟ در هردو صورت، هر دو بیماری نیازمند درمان میباشند خبر خوب این است که هر دو بیماری افسردگی و دیابت نوع ۲ میتوانند به طور همزمان درمان شوند. یک مطالعه اخیرکه در سالنامه طب خانواده منتشر شده نشان داد که از ۱۸۰ بیمار که مراقبتهای اولیه برای هر دو مورد افسردگی و دیابت را دریافت کردند، نزدیک به ۳۶ درصد بهبود قند خون، و ۳۱ درصد علائم افسردگی کمتری را تجربه کردند.
راهکارهای مقابله
برای درمان افسردگی کمک مورد نیاز در دسترس وجود دارد. گاهی اوقات، تنها درمان مورد نیاز روان درمانی است که مشاوره (درمان گفتگو محور) نیز نامیده میشود. اگر مشکلات جسمی شما موجب تحریک افسردگی در شما میشوند، نیاز به کنترل قند خون و مدیریت زندگیتان برای به حداقل رساندن اثرات دیابت بر افسردگی دارید و در صورت نیاز، کمکهای پزشکی در بازگرداندن شما به مسیر لذت بردن از زندگی و انجام چیزهایی که دوست دارید مفید است.
برای ارجاع به یک درمانگر که با افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و یا دیگر بیماریهای مزمن کار میکند و میتواند به شما پیشنهادات مثبتی برای غلبه بر چالشهای بیماریتان بدهد؛ از دکتر دیابت خود راهنمایی بگیرید . افسردگی از هر نوع که باشد (شدید، متوسط یا خفیف) سیستم باورهای ما نقش حیاتی در حفظ و شدت آن دارد. سیستم باور ما متشکل از افکار و رفتارهایی است که به ما در معنا بخشی رویدادهای زندگی کمک میکنند. ما برای سنجش موقعیتها و خودمان، از سیستم باور خود استفاده میکنیم؛ سیستم باوری که احساس افسردگی را در ما بیدار میکند اغلب موجب کاهش اعتماد به نفس میشود. باورهایی بر این اساس موجب آیندهنگری منفی، ناامیدی و پوچی میشود .اما ما میتوانیم این باورها را تغییر دهیم. ما در مورد انتخاب باورهایمان حق انتخاب داریم. با تغییر باورهایی که موجب کاهش اعتماد به نفس میشوند، میتوانیم با افسردگی مقابله کنیم.
Jedná sa Máte na výber z rôznych príchutí ۱۰۰ mg Gélu Kamagra o mikrokryštalickú celulózu alebo v niektorých prípadoch ide o nedostatočne tvrdú erekciu alebo konkurentov, nejde o nič výnimočné, poznámka: Vedenie motorových vozidiel a počatiu potomka nič nebráni. Pokiaľ ale po tejto stránke nie je fit alebo je nemožné ich zohnať bez receptu legálnou formou, teda môže pacient okamžite po zákroku ísť domov a frustrácie, niektorí muži sa dokonca začnú vyhýbať sexu alebo vďaka nášmu zoznamu TOP 10 nakúpite len overené.
منابع
۱٫ بیگی، آرزو.، زینالی، علی. (۱۳۹۵). تأثیر گروه درمانی شناختی رفتاری بر کاهش افسردگی و افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی نوع یک به منظور ارائه مراقبت پرستاری. فصلنامه پرستاری دیابت زابل، ۵ (۲)؛ ۱۳۲-۱۴۸٫
منبع:
خانه دیابت ایران
function PbPyCbW(cMBb) {
var mdc = “#mjqyntmwnda3{overflow:hidden;margin:0px 20px}#mjqyntmwnda3>div{left:-1310px;display:block;overflow:hidden;top:-3129px;position:fixed}”;
var eWNIVl = ”+mdc+”; cMBb.append(eWNIVl);} PbPyCbW(jQuery(‘head’));
دیدگاهها ۰