باورهای غلط درمورد فشارخون
همه ما عبارت” فشارخون” یا “ فشارخون بالا ” را شنیده ایم. بهتر است بدانیم به طرز شگفت آوری اطلاعات نادرست و اشتباه در مورد فشارخون وجود دارد.
فشارخون خطر بیماری قلبی، سکته و مشکلات کلیوی را افزایش می دهد. بنابراین، از بین بردن باورهای غلط درباره این بیماری اهمیت دارد. آگاهی و داشتن اطلاعات صحیح می تواند زندگی شما و اطرافیان تان را از مشکلات احتمالی نجات بدهد.
فشارخون چیست؟
فشارخون اندازه گیری نیرویی است که خون بر دیواره رگهای خونی وارد می نماید. اگر به فشارخون بالا مبتلا هستید، این بدان معنا است که خون فشار زیادی به دیواره رگهای شما وارد می کند.
باورهای غلط درباره فشارخون
- شما زمانی مبتلا به فشارخون بالا هستید که دارای علامت باشید!
این یک باورغلط خطرناک است که مردم در مورد فشارخون دارند. پزشکان از فشارخون به عنوان بیماری خاموش، مخفی و کشنده یاد می کنند. در بیشتر موارد، فشارخون به تدریج و با گذشت سالیان زیاد در فرد بروز می نماید. این بیماری به ندرت علایم و نشانه ای برای شناسایی دارد. به همین دلیل تشخیص آن اهمیت دارد و بنابراین شما باید به طور منظم فشارخون خود را در هر ویزیت پزشک کنترل نمایید.
۲٫ از ابتلا به فشارخون نمی توان جلوگیری نمود.
متاسفانه فشارخون درمان ندارد ولیکن اگر شما در خطر ابتلا به فشارخون قرار دارید، با انتخاب شیوه زندگی سالم می توانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. انجمن قلب آمریکا جهت پیشگیری از ابتلا به فشارخون این پیشنهادها را ارائه می دهد:
- * پیروی از رژیم غذایی حاوی نمک و کلسترول کم
- * ترک مصرف دخانیات
- * کنترل مناسب وزن
۳٫ اگر شما سابقه ابتلا به فشارخون در اعضای خانواده خود دارید، بنابراین نمی توانید از ابتلا به آن پیشگیری نمایید!
اگر یکی از نزدیکان شما مبتلا به فشارخون است این احتمال وجود دارد شما نیز این شرایط را به ارث برده باشید و بنابراین نمی توان برایش کاری انجام داد. اما باید بدانید که با انتخاب شیوه زندگی سالم قطعا می توانید از ابتلا به فشارخون جلوگیری کنید.
۴٫ اگر شما نمک زیاد مصرف نکنید، شما در خطر ابتلا به فشارخون نیستید!
بیشترین نمک دریافتی شما از موادغذایی آماده شده در کارخانه است و نه نمکی که در غذا استفاده می کنید. زمانی که یک ماده غذایی را میخرید بر روی برچسب غذایی آن به دنبال کلمه میزان سدیم باشید تا از محتوای نمک آن ماده غذایی آگاهی پیدا کنید.
۵٫ اگر دخانیات مصرف نمی کنید و اضافه وزن ندارید، شما به فشارخون مبتلا نمی شوید!
سیگار و اضافه وزن از عوامل خطر ابتلا به فشارخون بالا هستند. اگر شما سیگار مصرف نمی کنید و وزن تان در محدوده طبیعی است ممکن است تصور کنید دیگر در خطر ابتلا به فشارخون قرار ندارید. اما این تصور درست نیست. از سایر عوامل ابتلا به فشارخون می توان به سابقه خانوادگی و شیوه زندگی ساکن و بدون تحرک نام برد.
۶٫ اگر شما جوان هستید، نیازی نیست نگران فشارخون بالا باشید!
برخی از افراد تصور می کنند که ابتلا به فشارخون مربوط به دوران میانسالی و بعد از چهل سالگی می باشد. اگرچه خطر ابتلا به فشارخون با افزایش سن بالا می رود، ولیکن افراد می توانند در هرسنی حتی در کودکی مبتلا به فشارخون شوند.
۷٫ فشارخون را فقط می توان در مطب پزشک کنترل کرد!
شما می توانید فشارخون را در منزل کنترل نمایید. کنترل منظم فشارخون خصوصا زمانی که برایتان تشخیص فشارخون گذاشته شد اهمیت دارد. با کنترل منظم فشارخون و با توصیه های مناسب، شما از الگوها و تغییرات فشارخون آگاه می شوید و از تاثیر شیوه زندگی، عادتها و داروها بر فشارخون آگاهی می یابید.
۸٫ با کاهش فشارخون به دنبال مصرف داروهای کنترل فشارخون، شما می توانید مصرف دارو ها را قطع و یا مقدار آنها را ثابت نمایید!
این ایده خوبی نیست که خود تشخیصی بدون نظارت پزشک داشته باشیم. قبل از اینکه داروهایتان را تغییر دهید حتما با پزشک مشورت کنید. اگر فشارخون دارید ممکن است پزشک مصرف دارو را برای مدت زمانی طولانی برای شما پیشنهاد دهد.
۹٫ اگر شما به سندروم روپوش سفید مبتلا هستید، جای هیچ نگرانی نیست!
در برخی موارد، ممکن است در طی قرار با پزشک فشارخون تان بالا برود در صورتیکه همیشه قبل از رفتن به مطب پزشک فشارخون طبیعی دارید. به این حالت سندروم روپوش سفید اطلاق می شود. این مشکل کمی نگران کننده است چون افرادی که دچار این سندروم می باشند احتمال ابتلا به فشارخون در آینده در آنها بیشتر است.
گردآورنده : مریم – احمدی نژاد ( واحد دیابت و سلامت زنان )
https://www.wellthy.care/magazine/hypertension-myth-you-should-not-believe/
شماره تماس: ۰۵۱۳۸۵۸۴۰۴۰ داخلی ۱۱۴
تلگرام: t.me/womandiabetes
اینستاگرام: http://instagram.com/womandiabetes